Підсумки Тижня доброчесності

Доброчесність — це чинити правильно навіть тоді, коли ніхто не бачить! Враховуючи, що нетерпимість до будь-яких проявів недоброчесної поведінки є одним з пріоритетів державної політики у сфері освіти, та усвідомлюючи важливу роль освіти в процесі формування нульової толерантності до корупції, в рамках Тижня доброчесності з 27.11.2023-08.12.2023 педагогічним колективом ХЛ № 65 було проведено ряд заходів.

Класні керівники 1-11 класів проводили пізнавальні виховні години спілкування: з питань доброчесності, а саме: «Доброчесність і справедливість – дорожче за золото» (1-4 класи), «Доброчесність в навчанні» (5-6 класи), «Доброчесність» (7-8 класи), «Доброчесність. Конфлікт інтересів» та «Академічна доброчесність: учнівські ініціативи» (9-11 класи), на яких здобувачі освіти активно обговорювали різні ситуації та оцінювали правильність чи хибність вчинків, описаних у ситуаціях, пропонували власні принципи доброчесності, яких слід дотримуватись у школі та повсякденному житті.

Серед здобувачів освіти, були проведені конкурси малюнків «Доброчесність – це добро і чесність» (1-6 класи).
Здобувачі освіти 7-11 класів, залюбки прийняли участь в конкурсі малюнків «Академічна доброчесність очима здобувачів освіти».

Учні із захопленням презентували свої доробки на конкурсі і змогли показати високий рівень обізнаності з тематики академічної доброчесності. Представлені роботи відрізнялися оригінальністю, дизайном, а також індивідуальним баченням аспектів академічної доброчесності, особливостей її дотримання та виявлення ознак порушення.

У дружній атмосфері, учні 9-11 класів прийняли участь в анкетуванні «Чесність навчання – успіх випускника», з метою вивчення думок і поглядів, знання здобувачів освіти щодо академічної доброчесності та рівня її дотримання.

Тиждень доброчесності виявився дуже цікавим і пізнавальним. Він дав можливість учням занурились у цю тематику, сформувати базові та необхідні відповідно до їхнього віку розуміння. Всі заходи були направлені на реалізацію навчальним закладом державної освітньої політики становлення високого рівня культури академічної доброчесності усіх учасників освітнього процесу.

Тепер здобувачі освіти ХЛ № 65 мають достатньо аргументів для того, щоб переконати своїх однолітків у неприпустимості корупції сьогодні. Це допоможе їм об’єднатися в групи однодумців, які не бажають допустити домінування корупції.

Галерея "08.12.2023 Тиждень доброчесності"

Кiлькiсть переглядiв: 70