Інформаційно-просвітницька акція "Національний тиждень читання. Тиждень поезії"

/Files/images/2023_/UBI Instagram post.jpg/Files/images/2023_/UBI Instagram post-2.jpg /Files/images/2023_/UBI Instagram post-1.jpg/Files/images/2023_/UBI Instagram post-3.jpg

Український інститут книги (УІК) запрошує долучитися до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».

Активності триватимуть з 16 до 24 березня, тобто охоплять Всесвітній день поезії (21 березня). Мета акції — відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.

Тема тижня поезії — «Дім», а гасло — рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової — «Ріки незмінно течуть додому».

Тема Тижня поезії – «дім».

Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому».

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки темі «дім», яка лунатиме протягом тижня поезії, Акція підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

#тижденьпоезії2024
Кiлькiсть переглядiв: 3