Фінальні зустрічі в межах проєкту «Харківські університети – формула вибору»

Проєкт реалізовано з метою привернення уваги до відновлення унікального освітньо-наукового простору Харкова в умовах прифронтового міста та знайомства з багатою науковою спадщиною. Реалії часу змушують змінювати локації заради безпеки (заходи проводились у приміщеннях Харківського метрополітену та на базі закладів вищої освіти міста), проте бажання ділитися знаннями, навчатися й навчати майбутніх фахівців Харкова залишається незмінним, бо наша молодь повинна чітко бачити своє майбутнє в рідній країні та усвідомлено підходити до вибору професії.

З 25 по 29 березня учні старших класів та педагоги ХЛ № 65 долучились до проєкту та поринули в захопливий світ науки, технологій, інженерії, творчості, проводили різноманітні експерименти, виконували цікаві завдання, взяли участь у майстер-класах, вікторинах та іграх, відвідали музеї та виявили свої провідні якості під час тренінгів.

Завдяки представникам Харківського національного медичного університету учні в Метрошколі більше дізнались про переваги навчання в ХНМУ, змогли особисто взяти участь у наукових експериментах, розібратися, як правильно накладати турнікети, проводити легеневу реанімацію, маніпуляційні заходи, тобто здобули надзвичайно актуальні в сьогоднішніх реаліях знання та вміння. Крім того, молодь залюбки брала участь у вікторинах і квестах та отримувала заохочувальні подарунки.

30 корисних цікавих та корисних майстер-класів запропонувала команда фахівців Харківського національного університету радіоелектроніки. Учні ознайомились із перспективами вибору професій та з сучасними дослідженнями принципів функціонування та можливостей роботів, взяли участь у майстер-класах та воркшопах, wow-лекції та вікторині на основі квест-гри "Шалений Айтішник" тощо. Для учасників було підготовлено багато подарунків від ХНУРЕ та провідних ІТ компаній України NIX, Global logic, SoftServe, Харківського ІТ кластеру.

Різноманітною та цікавою була програма і в Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова, фахівці та студенти якого ознайомили зі спеціальностями та освітніми програмами закладу, продемонстрували сучасне обладнання, підготували для старшокласників цікаві візуальні презентації, майстер-класи, тренінги, ділові ігри, квести та вікторини.

Сподіваємось, що наша талановита молодь за цей час змогла надихнутись атмосферою унікального освітньо-наукового простору Харкова, ознайомитись з тенденціями та перспективами розвитку закладів вищої освіти рідного міста, з перевагами та викликами різних професій.

Віримо, що позитивні емоції та враження, отримані від проєкту, вплинуть на вибір майбутньої професії, допоможуть нашій талановитій незламній молоді визначитись із місцем подальшого навчання в рідному місті та мотивуватимуть досягати нових висот у науці та творчості.

Галерея "01.04.2024 Фінальні зустрічі в межах проєкту «Харківські університети – формула вибору»"

Кiлькiсть переглядiв: 28